Dierenkliniek in Laarbeek knaagdier

Voorkomen is beter dan genezen
Het is heel normaal dat honden en katten geënt worden om ze te beschermen tegen dodelijke ziektes. Is het verstandig om je konijn ook te laten enten?

Ja, wij vinden van wel. Myxomatose en RHD zijn twee zeer besmettelijke ziekten met bijna altijd een dodelijke afloop. Helaas is eind 2015 een nieuwe variant van RHD opgedoken, bekend als RHD-2. Deze ziekten worden door virussen veroorzaakt en de besmetting vindt plaats door beten van muggen, vliegen, vlooien en mijten of door direct contact met besmette konijnen of hun urine.

Konijnen-entdagen
In de zomer zie je in de natuur de meeste besmette konijnen met Myxomatose. Daarom adviseren wij om uw konijn(en) in ieder geval in het voorjaar te laten vaccineren. De vaccinaties geven een jaar bescherming. Om iedereen te laten profiteren van extra korting houden wij 4x per jaar op de eerste donderdag van het kwartaal een speciale konijnen-entdag.

De korting op deze konijnen-entdagen is 25% voor 1 konijn en 50% vanaf het tweede konijn. Vraag onze assistentes naar de actuele prijs.

Wanneer?
Konijnen mogen gevaccineerd worden tegen myxomatose en RHD 1+2 vanaf 5 weken leeftijd.

Bericht delen / printen / opslaan