Dierenkliniek in Laarbeek knaagdier

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen
Het is heel normaal dat honden en katten geënt worden om ze te beschermen tegen dodelijke ziektes. Is het verstandig om je konijn ook te laten enten?

Ja, wij vinden van wel. Myxomatose en RHD zijn twee zeer besmettelijke ziekten met bijna altijd een dodelijke afloop. Helaas is eind 2015 een nieuwe variant van RHD opgedoken, bekend als RHD-2. Deze ziekten worden door virussen veroorzaakt en de besmetting vindt plaats door beten van muggen, vliegen, vlooien en mijten of door direct contact met besmette konijnen of hun urine.

Konijnen-entdagen
In de zomer zie je in de natuur de meeste besmette konijnen met Myxomatose. Daarom adviseren wij om uw konijn(en) in ieder geval in het voorjaar te laten vaccineren. De vaccinaties geven een jaar bescherming. Om iedereen te laten profiteren van extra korting houden wij 4x per jaar op de eerste maandag van het kwartaal een speciale konijnen-entdag. Graag op afspraak

De kosten op deze konijnen-entdagen
Nobivac Myxo-RHD
1e konijn 30,35 euro
2e en volgende konijn(en) 20,25 euro

Filavac RHD1+2
Elk konijn 21,75 euro

Wanneer?
Konijnen mogen gevaccineerd worden tegen myxomatose vanaf 5 weken leeftijd. Voor de vaccinatie tegen RHD moet uw konijn tenminste 10 weken oud zijn.

In 2019 zijn de kortingsdagen op: 

  • 7 januari
  • 1 april
  • 1 juli
  • 7 oktober

Bericht delen / printen / opslaan

Share on facebook
Share on print
Share on email