Dierenkliniek Lieshout

Voorkomen is beter dan genezen

Het is heel normaal dat honden en katten geënt worden om ze te beschermen tegen dodelijke ziektes. Is het verstandig om je konijn ook te laten enten?

Ja, wij vinden van wel. Myxomatose en RHD zijn twee zeer besmettelijke ziekten met bijna altijd een dodelijke afloop. Helaas is er recent een nieuwe variant van de RHD opgedoken, bekend als RHD-2. Deze ziekten worden door virussen veroorzaakt en de besmetting vindt plaats door beten van muggen, vliegen, vlooien en mijten of door direct contact.

Konijnen-entdagen

Vanaf juli en augustus zie je in de natuur de meeste besmette konijnen met Myxomatose. Daarom adviseren wij om uw konijn(en) in mei te laten vaccineren. Wij organiseren daarvoor twee speciale konijnen-entdagen, waarop wij enten voor een aantrekkelijke prijs. Dit jaar is dat op maandag 9 en dinsdag 10 mei.

Vanwege de nieuwe RHD variant zijn er op deze dagen twee vaccinaties beschikbaar. Zowel de al bekende Nobivac Myxo-RHD en de Cunipravac (biedt bescherming tegen RHD-2).

De kosten op deze konijnen-entdagen

Nobivac Myxo-RHD
1e konijn 29 euro
2e en volgende konijn(en) 19 euro

Cunipravac
1e konijn 37,50 euro (inclusief booster)
2e en volgende konijn(en) 20 euro (inclusief booster)

Blijf uw konijn beschermen

De Nobivac Myxo-RHD biedt bescherming voor een jaar. De Cunipravac zal om de bescherming optimaal te houden iedere 6 maanden herhaald moeten worden. Wanneer u dit op konijnen-entdagen doet zijn de kosten voor deze herhaling 12,50 euro.