Herfst

Verschillende kleuren

Herfst-noten-eikelsDe blaadjes vallen in allerlei kleuren van de bomen, het is herfst!

In de herfst merken we dat de dagen weer korter worden en kouder. Een seizoen dat zijn eigen aandachtspunten kent…

  • Zo vallen er niet alleen blaadjes, maar ook eikels en kastanjes van de bomen. Het eten van eikels en kastanjes kan klachten in het maag-darmkanaal veroorzaken. Denk hierbij aan braken, diarree en gebrek aan eetlust. Soms komt een eikel of kastanje vast te zitten in de darmen. De situatie is dan al snel levensbedreigend, vaak is operatief ingrijpen de enige oplossing.  Ook op de lange termijn is het eten van eikels een risico, want het kan nierschade veroorzaken.
  • En al die mooie, verschillende paddenstoelen? Pas daar goed mee op, want sommige zijn giftig! Mocht uw hond er toch onverwachts van eten, neem dan direct contact met ons op.
  • Doe je aan hersenwerk met je hond, zorg dan dat het begin en eind van het spel duidelijk is. Alleen daar waar je het spel doet, mag een hond voertjes tussen bijvoorbeeld de bladeren snuffelen en opeten. Is je hond erg gericht op eten doe dan geen spellen met voer buiten. Het vinden van een zakje waar de voertjes inzitten kan eventueel wel.                                                                                                                                   hond in herfstblaadjes
  • Vergeet in dit jaargetijde ook de vlo niet… Als het buiten te koud voor ze wordt, overwinteren ze graag bij mensen in huis. De vlooienlarve die van uw hond komt zoekt een lekker warm plekje op uw bank, tapijt of tussen de kieren van uw laminaat. Voorkom dit door uw hond te blijven behandelen met een goed vlooienmiddel.
  • Nu het kouder wordt krijgen mens en dier met gewrichtsklachten het ook moeilijker. Merkt u dat uw hond moeilijk opstaat? Gaan de eerste paar passen moeizaam? Neem dan contact met ons op, wij kunnen helpen!

Bericht delen / printen / opslaan