Huisdierverzekering, een goed idee?

Op de praktijk wordt ons vaak gevraagd of wij een huisdierverzekering adviseren.

In zijn algemeenheid geldt dat het verstandig is om iets te verzekeren waarvan je zelf de financiële gevolgen niet kunt dragen. We hebben allemaal een (al dan niet all-risk) schadeverzekering voor onze auto, een brand en/of inboedelverzekering voor ons huis en een ziektekostenverzekering voor onszelf. Een ziektekostenverzekering afsluiten voor onze huisdieren is niet verplicht, maar heeft zeker een aantal voordelen.

Als je dier ernstig ziek wordt kunnen we veel doen om uit te zoeken wat er aan de hand is. Bloedonderzoek, röntgenfoto’s, echografie en gastroscopie zijn maar een paar voorbeelden. Om het dier vervolgens te helpen kan een operatie of langdurige behandeling met medicijnen nodig zijn. De diergeneeskunde biedt steeds meer mogelijkheden voor geavanceerde onderzoeks- en behandelmethoden. We willen allemaal het beste voor een dier, maar moderne technieken brengen vaak hoge kosten met zich mee.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. We maken het regelmatig mee dat een dier een kruisband scheurt of iets breekt door een ongelukkige beweging. Het geeft een gerust gevoel dat het dier de beste zorg kan krijgen, ook als je geen flinke spaarpot achter de hand hebt.

Welke verzekering het beste bij u en uw huisdier past kunnen wij niet beoordelen. Wel hebben wij een aantal verzekeringen op een rijtje gezet waar onze klanten tevreden over zijn. Om tot een juiste keuze te komen voor uw dier is het belangrijk om de voorwaarden goed te lezen.

Hema

Betrouwbare verzekering, die makkelijk online af te sluiten is. Ook declareren het van facturen kan online. Rekent geen hogere premies voor rasdieren en aanvullende verzekeringen zijn mogelijk.

Ohra

Volgens de site de meest gekozen huisdierverzekering. Alle rassen en kruisingen zijn welkom. Je kunt makkelijk je premie uitrekenen op de site. Onze assistente Anouk heeft hier haar honden Bella en Macho verzekerd.

Petplan

Biedt uitsluitend huisdierverzekeringen aan. Ook konijnen en papegaaien kunnen verzekerd worden. Keuze uit meerdere pakketten. Als door een dierenarts een gezondheidsverklaring wordt ingevuld, komt de wachttijd van een maand te vervallen.

Vergelijken?

Meer verzekeringen zien en met elkaar vergelijken?

Inshared

Een goedkope verzekering voor alleen ongelukken. Uit te breiden met een huisdier&zorg-pakket. Geld dat aan het eind van het jaar in de gezamenlijke pot overblijft, gaat naar de deelnemers terug.