Zieke kat

Wat vertelt de weegschaal?

Wij mensen bewegen steeds minder en eten meer. Wij nemen daarin onze huisdieren mee. In de praktijk zien we steeds meer honden en katten met overgewicht. Iets dat niet altijd opgemerkt wordt door de eigenaar, maar wel gevolgen heeft voor de gezondheid van het dier. Zo hebben honden en katten met overgewicht onder andere meer kans op suikerziekte, gewrichtsproblemen en hart- en vaatziekten.

Ieder huisdier heeft zijn eigen optimale lichaamsgewicht. Dit valt niet aan de hand van bijvoorbeeld het ras aan te geven. Met onderstaand schema krijg je een eerste indruk in welke lichaamsconditie uw hond of kat zich bevindt. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op, een gewichtscontrole is geheel gratis!

Eenvoudig afvallen?

Als wij mensen willen afvallen gaan we meestal gezond eten en meer bewegen. Dit is ook voor onze huisdieren van belang. Het is belangrijk dat ze een goed afslankdieet krijgen dat alle essentiële voedingsstoffen bevat, zonder dat ze met een honger gevoel rondlopen.
Wij kunnen u gratis begeleiden zodat uw huisdier op een verantwoorde en geleidelijke manier afvalt.

Tips om meer te bewegen

– Biedt de voeding aan in een voerbal.
– Gooi de brokjes door de kamer, van de ene kant, naar de andere.
– Verstop het eten in huis

Bent u voornemens om meer te gaan wandelen, bouw dit dan geleidelijk op. Verleng iedere dag het rondje en loop niet ineens grote afstanden.

Bericht delen / printen / opslaan