Konijn en voeding.

Brokken.
Het is erg belangrijk is dat konijnen goed uitgebalanceerd voer krijgen. Gemengd voer is een slechte keuze, want hiervan gaat een konijn selectief eten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld calcium tekort krijgen, waardoor er bot- en kiesproblemen ontstaan. Er zijn verschillende goede geperste brokken, zoals Surpreme Science Selective en Trovet. Geef het konijn niet te veel brokken, want dan wordt hij te dik. Een dik konijn is niet gezond. Richtlijn 20 gram brokken per kg lichaamsgewicht per dag.

Groente en fruit. 
Ook hiervoor geldt altijd met mate. Een konijn mag best 3 soorten groenvoer, maar niet te veel in een keer en in totaal maximaal 50-100m gram per kg lichaamsgewicht per dag. Soorten groenten die een konijn mag eten zijn: broccoli, basilicum, boerenkool, waterkers, paksoi, wortel+loof, andijvie, witlof. Paardenbloemen en geplukt gras is goed, maar pas op waar het groeit. Liever niet langs de kant van een drukke weg of waar wilde konijnen komen. Fruit maar zeer beperkt, omdat de suikers in fruit weer echte dikmakers zijn. Een konijn mag het volgende niet krijgen: bieslook, prei, ui, knoflook, rabarber, kool, aardappel(schillen).

Hooi. 
Geef onbeperkt hooi van goede kwaliteit. De ruwe vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering. Krijgt een konijn te weinig hooi (bijvoorbeeld omdat er te veel brokken wordt aangeboden) dan kan de darm stil komen te liggen. Dit is levensgevaarlijk.

Blindedarmkeutels.
Een konijn produceert twee soorten keutels: normale keutels die je in het hok terugvindt en blindedarmkeutels die hij elke ochtend zelf op eet. Hierin zitten namelijk belangrijke voedingsstoffen, die pas tijdens de tweede ronde goed opgenomen worden. Als een konijn te veel brokken krijgt zal hij deze keutels minder goed eten, waarna ze aan zijn kontje blijven plakken en vliegen aantrekken. Vliegen leggen maar al te graag eitjes op deze plaats, waarna de uitgekomen larven zich te goed doen aan het konijn.

Voldoende vers drinkwater.
Zet elke dag schoon water neer. Als het bakje snel vervuilt is een drinkflesje handig. Ook deze moet elke dag ververst worden.