Welke hond past bij mij?

Er is waarschijnlijk lang over nagedacht, want de aanschaf van een hond is een hele verantwoordelijkheid. En nadat alle voors en tegens op papier zijn gezet, is de kogel door de kerk. HOERA! Er komt een viervoeter in huis

Karakter

De keuze voor een bepaald ras is altijd erg persoonlijk. Niet alleen de uiterlijke kenmerken maar ook het karakter van een hond verschilt per ras. Belangrijk om jezelf altijd af te vragen: past het karakter van deze hond bij mij?

Een keuze maken op basis van ervaring van anderen is onverstandig. Ook een hond die er op televisie erg leuk uitziet, kan in de praktijk wel eens tegenvallen. Een Sint Bernhard-hond aanschaffen als je op een flat of in een appartement woont omdat Beethoven op televisie zo aandoenlijk was, zullen we altijd afraden!

Thuissituatie

Ook de thuissituatie van de eigenaar of het gezin is bepalend:

  • Zijn eigenaren lang van huis voor werk of andere verplichtingen?
  • Zijn er (jonge) kinderen in het gezin of komen er kinderen in de toekomst?
  • Zijn er andere dieren in huis waar rekening mee gehouden moet worden?
  • Komt er in de familie een allergie voor?

Wij kunnen u helpen kiezen

De ervaringen van de medewerkers van Dierenkliniek Lieshout kunnen u op weg helpen met het maken van een juiste ras keuze. Ook andere belangrijke zaken zoals het sociaal opgroeien van een hond, reu of teef, de keuze voor een pup of volwassen exemplaar, het volgen van een puppy-cursus en wel of niet een uitlaatservice in de arm nemen, worden in een gedegen advies meegenomen.