De mensen achter Dierenkliniek Lieshout

Dierenarts Son en Breugel

Françoise Bakker-Dijkema dierenarts

De studie Diergeneeskunde heb ik gevolgd in Gent en afgerond met de specialisatie kleine huisdieren. Na mijn studie heb ik ervaring opgedaan in verschillende kleine praktijken, waaronder een in Frankrijk.

Dierenkliniek Lieshout
Sinds 2006 ben ik werkzaam bij Dierenkliniek Lieshout.  Ik werk vier dagen per week en regelmatig een zaterdagochtend. Ik vind alle voorkomende werkzaamheden leuk. Opereren, preventieve gezondheidszorg, spoedgevallen, juist de afwisseling maakt iedere dag interessant.

Gespecialiseerd
Met behulp van veel nascholing heb ik mij vooral toegelegd op het maken en het interpreteren van de beelden van zowel hartechografie als buikechografie. 

Ook oogheelkunde heeft mijn belangstelling. Ik houd mij nu vooral bezig met het verhelpen van hoornvliesbeschadigingen, problemen met de oogdruk en ooglidproblemen, maar er is in dit vakgebied nog veel meer te leren. Dit wordt voor mij de uitdaging voor de komende jaren.

Het is mijn streven om onderdeel te zijn van een zo breed mogelijk spectrum specialisaties binnen de kliniek, zodat we de klant en zijn huisdier op alle gebieden kunnen helpen.

Nieuwe ontwikkelingen
In 2018 heeft de kliniek zich aangesloten bij Evidensia, een grotere groep van dierenartsenpraktijken. Cursussen, inkoop van medicijnen en personeelsmanagement worden sindsdien grotendeels centraal geregeld, maar het karakter van de kliniek blijft hetzelfde. Na het afscheid van Wil Jansen in 2021 ben ik aangesteld als Clinical Director. Met deze positie ben ik de schakel tussen de praktijk en Evidensia. Deze uitdaging ga ik vol vertrouwen in de toekomst samen met mijn team aan.

Carin Bakker
hoofd paraveterinair

Sinds 2002 ben ik werkzaam bij de kliniek. Er is in die tijd veel veranderd: van een kleine praktijk met een dierenarts en twee parttime assistentes, zijn we gegroeid naar drie dierenartsen en vijf paraveterinairen, die op allerlei gebieden heel veel te bieden hebben. Het is voor mij een leuk en leerzaam proces geweest om mee te maken.

Werkzaamheden
Vanaf het begin heb ik de kans gehad om uit te vinden waar mijn interesses liggen en me daarin te verdiepen. Inmiddels word ik de gebitsspecialist genoemd en daar ben ik trots op. Het professioneel reinigen van het gebit bij honden en katten is echt een passie van me; zowel om esthetische als gezondheidsredenen.

Daarnaast vind ik het gedrag bij de kat ontzettend interessant. Door diverse nascholingen heb ik geleerd anders naar dit dier te gaan kijken. Mensen helpen hun eigen kat beter te begrijpen geeft me veel voldoening. 

Speciaal
Het belangrijkste van mijn werk vind ik het contact met mensen. We werken met een hecht team, waar onderlinge vriendschap en vertrouwen een grote rol spelen. Ondanks dat we als praktijk enorm gegroeid zijn is er veel persoonlijk contact. Heel veel klanten en hun huisdieren zijn me in de loop der jaren zo dierbaar geworden, het voelt bijna als familie. Ik ervaar het als een grote eer om zo betrokken te mogen zijn bij hun lief en leed.

Werken met dieren leek me altijd al geweldig. Er komt veel meer bij kijken dan ik aanvankelijk dacht, maar inmiddels weet ik het zeker: dit is de leukste baan die er bestaat!

Liz Linders
dierenarts

Ik ben in november 2016 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, studierichting gezelschapsdieren.

In februari 2017 ben ik begonnen bij Dierenkliniek Lieshout als waarnemer tijdens het zwangerschapsverlof van Francoise. Dit is wederzijds zo goed bevallen dat ik hier na deze periode twee dagen per week ben blijven werken. De overige dagen heb ik tot 2020 in klinieken in het westen van het land gewerkt.

In januari 2020 ben ik met mijn partner voor een aantal maanden naar Nieuw Zeeland afgereisd. Deze periode werd door de wereldwijde problemen met COVID-19 verlengd tot kerst 2020. Ik heb daar een geweldige tijd gehad. Een ervaring waar ik de rest van mijn leven met veel plezier op terug zal kijken.

Inmiddels ben ik weer lekker aan het werk op mijn vaste dagen bij Dierenkliniek Lieshout. De overige dagen werk ik in het Dierenziekenhuis in Geldrop. We behandelen daar de doorverwijzingen en de spoedgevallen buiten normale openingstijden. Een uitdagende baan, waar je elke dag iets nieuws kan leren.

Naast de dagelijkse werkzaamheden in de spreekkamer doe ik graag operaties.
Mijn speciale voorkeur gaat uit naar orthopedie, het behandelen van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fracturen van gewrichten en botten, stand afwijkingen (kromgroeien van botten), gewrichtsziekten en slijtage (artrose). Hierop wil ik me de komende jaren gaan toeleggen.

Als kind heb ik altijd konijnen gehad. Mijn konijn Wollie heb ik zelfs een aantal jaren als dierenarts zelf kunnen behandelen. Wellicht komt daar mijn affiniteit met deze diersoort vandaan. Konijnen zijn leuke huisgenootjes, die veel kunnen leren. Ze vragen echter wel om een specifieke verzorging om ze optimaal gezond te houden. Heeft u vragen over de gezondheid en de verzorging van uw konijnen, maak dan gerust een afspraak.

Dierenartsassistente Laarbeek

Anouk Huibers paraveterinair

In ons gezellige huis in Beek en Donk woon ik samen met mijn vriend en onze lieve, eigenwijze Old English Bulldogs Macho en Bella.

Na mijn stageperiode ben ik op 1 maart 2015 in dienst getreden bij Dierenkliniek Lieshout, waar ik nog altijd met heel veel plezier werk. Tot mijn vaste werkzaamheden behoren het assisteren bij laparoscopische sterilisaties, het onderhouden van ons in-huis laboratorium en een deel van de financiële administratie.

Wat ik vooral leuk vind aan mijn werk is het omgaan met mensen en dieren en dat het werk zo afwisselend is. Geen dag is hetzelfde en elke dag leer ik weer iets bij.

Ik werk elke dag van de week, behalve donderdag. Ook ben ik altijd beschikbaar voor het opvangen van diensten.

Dietmar Molitor
dierenarts

Ik ben opgeleid aan de Tierärtztliche Hochschule Hannover in Duitsland. Na mijn afstuderen ben ik in 1996 gepromoveerd tot Dr. med. vet op het onderwerp “vitro- und in vivo-Effekte eines Probiotikums (Enterococcus faecium) als Futterzusatz bei Hunden”. In goed Nederlands: De effecten van een probioticum als voedingssupplement bij honden, zowel getest op het lichaam als bij laboratorium-onderzoek.

Sinds 2001 woon en werk ik in Nederland. Ik ben werkzaam als dierenarts op zzp-basis. Daarnaast volg ik regelmatig bij- en nascholingen om mijn veterinaire kennis zo goed en actueel mogelijk te houden.
De variatie van het werk bij verschillende kliniek spreekt me erg aan. Overal leer je nieuwe mensen met hun huisdieren kennen, maar steeds vaker zie ik ook “oude bekenden” terug in de spreekkamer. Ook het contact met de verschillende collega’s ervaar ik als heel positief. Als invaller bij ziekte, zwangerschappen of andere redenen om het rooster op te vullen word je altijd graag gezien. Bij Dierenkliniek Lieshout werk ik regelmatig sinds het najaar van 2019 toen ik Francoise verving tijdens een zwangerschapsverlof. Ik werk graag met de andere dierenartsen en paravets samen en voel me echt onderdeel van het team.

Samen met mijn man Willem heb ik twee Italiaanse windhondjes: LouLou en Ti-Ta. Wandelen doen ze niet graag, dus om toch lichamelijk fit te blijven ga ik graag paardrijden en aqua joggen.

Sanne van Aarle
paraveterinair

De studie paraveterinair (MBO4) heb ik gevolgd aan het Helicon in Helmond. Mijn diploma behaalde ik in juni 2018.

Ik woon op dit moment nog bij mijn ouders in Breugel. We hebben geen huisdieren, maar daar gaat in de toekomst zeker verandering in komen als ik op mezelf woon.

Al sinds mijn vroegste jeugd heb ik belangstelling voor dieren. In de schoolvakanties bezocht ik regelmatig de kinderboerderij om de dieren te knuffelen.

Bij Dierenkliniek Lieshout heb ik twee keer een periode stage gelopen, waaronder mijn eindstage. Ik had het hier erg naar mijn zin en was dan ook heel blij dat ik na mijn laatste stage kon blijven. Ik werk vier dagen in de week behalve de woensdag. Ook zal u mij zien op de zaterdag.

Mijn werkzaamheden zijn het assisteren van de dierenartsen in spreek- en operatiekamer en klanten helpen aan de balie en telefoon.

Mijn speciale belangstelling gaat uit naar preventieve tandheelkundige zorg. Ik help u graag met de verzorging van het gebit van uw hond of kat.
Daarnaast houd ik mij achter de schermen bezig met het voorraadbeheer. Om te zorgen dat de dierenartsen onze patiënten goed kunnen helpen is het belangrijk dat de voorraad altijd up-to-date is.

Zo heeft iedereen bij ons eigen taken om de praktijk zo goed mogelijk te laten draaien en u en uw huisdier goed te helpen.

Inge Jooren
dierenarts

Sinds juni 2020 werk ik fulltime bij Dierenkliniek Lieshout.

Ik ben in 2016 afgestudeerd als dierenarts met afstudeerrichting varken, pluimvee en konijn aan de Universiteit van Gent. Na een aantal jaren in deze sector werkzaam te zijn geweest wilde ik toch wat meer aspecten van de diergeneeskunde aan mijn vaardigheden toevoegen en ben ik weer in de boeken gedoken. Gezelschapsdieren behandelen is echt een heel andere tak van sport, maar ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze. Elke dag op de werkvloer geeft me nieuwe inzichten en ervaringen.

Het contact met de baasjes en hun huisdieren ervaar ik als erg plezierig. Ik zie het consult als een gesprek waarin we samen de beste aanpak voor het dier bedenken. Want als dierenarts kun je een goede therapie voorschrijven, als het thuis niet praktisch toepasbaar is help je het dier er niet mee.

Bij Dierenkliniek Lieshout zijn de lijntjes kort. Je kunt heel makkelijk even overleggen met de andere dierenartsen. We luisteren naar elkaars bevindingen, bekijken samen een röntgenfoto of de uitslag van een bloedonderzoek. Door teamwork krijgt elke patiënt de best mogelijke zorg.

Sinds juni 2021 draai ik ook mee in het dienstenrooster van het Dierenziekenhuis in Geldrop.

Julia Verlijsdonk paraveterinair

Mijn naam is Julia en ik werk sinds juli 2022 bij Dierenkliniek Lieshout. 

Ik kende de praktijk al van een stage, dus ik was erg blij dat ze mij vroegen toen er een plekje in het team vrij kwam. Wel grappig, de eerste dag die ik vrij moest nemen was voor mijn diploma-uitreiking die eerste maand. Vanaf oktober 2022 ben ik van 3 naar 4 dagen gegaan en ook doe ik de vrijdagavond. 

Dat ik van dieren houd mag wel duidelijk zijn. Thuis hebben we 2 honden (Lizz en Luna) en elke dag ben ik te vinden bij mijn 3 pony’s, waarvan een Arabier. De verzorging van mijn dieren neemt een groot deel van mijne vrije tijd in beslag en ook voor de dieren van vrienden en familie sta ik regelmatig klaar. Met mijn vriend Jelco wandel ik graag met onze boxer Diesel. 

Het werk als paraveterinair is vooral leuk omdat het zo veelzijdig is. Elke dag is anders, elk dier is anders en elke eigenaar is anders. Het contact met eigenaren aan de telefoon of bij de balie vind ik erg leuk. Ik vind steeds beter mijn draai in het vinden van een passend advies voor de verschillende situaties die op zo’n dag voorkomen. 

Achter de schermen ben ik het liefst werkzaam in de OK. Het assisteren bij een operatie, maar ook de nazorg van de patiënten hoort hierbij. 

Een van de extra taken waar ik me in het verdiepen ben is klantcommunicatie via de website en Social Media. Meedenken over informatieve stukjes, leuke acties bedenken en het contact hierover met de klanten onderhouden. Zo willen we het wij-gevoel van het team laten uitstralen naar onze klanten en dat past bij me. 

Stageplek

Stagiaires
stageplaatsen

 Wij zorgen voor een vakkundige begeleiding en zijn een door het SBB erkend leerbedrijf.

Voor wie?
Studenten aan de opleiding MBO-paraveterinair (niveau 4) zijn van harte welkom. Onze eerste voorkeur gaat uit naar studenten van Yuverta in Helmond, maar ook als je op een andere vergelijkbare opleiding zit mag je je aanmelden .

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd in een stageplaats bij ons? Stuur dan een e-mail naar info@dierenklinieklieshout.nl. Als er voor de door jou gewenste periode nog plaats is wordt je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Indien nodig wordt er een keuze gemaakt uit de verschillende aanmeldingen.