De mensen achter Dierenkliniek Lieshout

Dierenarts Laarbeek

Wil Jansen
dierenarts

Na eerst een aantal jaren elders ervaring opgedaan te hebben, ben ik in 1995 Dierenkliniek Lieshout gestart; een praktijk voor zowel gezelschaps- als weidedieren.

Op dit moment biedt onze praktijk werk aan drie dierenartsen en vijf enthousiaste parttime dierenartsassistentes, die allen de opleiding paraveterinair met succes hebben afgerond. Ons doel is onze klanten op een zo breed mogelijk vlak van dienst te zijn.

Dagelijkse werkzaamheden
Uiteraard houd ik me voornamelijk bezig met het behandelen van zieke dieren. Qua chirurgie neem ik naast een deel van de algemene chirurgie, de knieoperaties, bepaalde heup- en bekkenoperaties en de operatie van de hernia perinealis ook de endoscopische sterilisatie van de teef voor mijn rekening.

Speciale interesse
Verder ligt mijn bijzondere interesse in de homeopathie, de orthomoleculaire diergeneeskunde en de behandeling van huidproblematiek bij hond en kat.

Kwaliteitsbewaking
Naast mijn diergeneeskundige werk onderhoud ik de NEN ISO certificering van onze kliniek. Een belangrijk kenmerk van onze kliniek vind ik de open communicatie die er heerst tussen de medewerksters onderling en naar onze toeleveranciers en onze klanten toe. Dit acht ik onmisbaar in ons continue streven naar verbetering van de kwaliteit van onze dienstverlening.

Dierenarts Son en Breugel

Françoise Bakker-Dijkema dierenarts

De studie Diergeneeskunde heb ik gevolgd in Gent en afgerond met de specialisatie kleine huisdieren. Na mijn studie heb ik ervaring opgedaan in verschillende kleine praktijken, waaronder een in Frankrijk.

Dierenkliniek Lieshout
Sinds 2006 ben ik werkzaam bij Dierenkliniek Lieshout.  Mijn uren zijn sinds dat begin uitgebreid van twee naar vier dagen. Ik houd mij vooral bezig met kleine huisdieren, maar preventieve gezondheidszorg van (hobby-)boerderijdieren vind ik ook leuk. Regelmatig bezoek ik de verschillende dierenparkjes die onze gemeente rijk is. Zo is elke werkdag afwisselend en uitdagend; soms een ochtend met operaties waarbij ik met een assistente volledig steriel aan het werk ben en een middag waarop ik met mijn laarzen in de modder sta. 

Gespecialiseerd
Met behulp van veel nascholing heb ik mij vooral toegelegd op het maken en het interpreteren van de beelden van zowel hartechografie als buikechografie. 

Ook oogheelkunde heeft mijn belangstelling. 
Ik houd mij nu vooral bezig met het verhelpen van hoornvliesbeschadigingen, problemen met de oogdruk en ooglidproblemen, maar er is in dit vakgebied nog veel meer te leren. Dit wordt voor mij de uitdaging voor de komende jaren.

Het is mijn streven om onderdeel te zijn van een zo breed mogelijk spectrum specialisaties binnen de kliniek, zodat we de klant en zijn huisdier op alle gebieden kunnen helpen.

Liz Linders
dierenarts

In februari 2017 ben ik begonnen bij Dierenkliniek Lieshout als waarnemer tijdens het zwangerschapsverlof van Francoise. Dit is wederzijds zo goed bevallen dat ik hier na deze periode twee dagen per week ben blijven werken. Nog steeds met veel plezier.

De overige dagen werk ik bij een andere kliniek in het westen van het land.

Ik ben in november 2016 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, studierichting gezelschapsdieren.

Naast de dagelijkse werkzaamheden in de spreekkamer doe ik graag operaties.

Mijn speciale voorkeur gaat uit naar orthopedie, het behandelen van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fracturen van gewrichten en botten, stand afwijkingen (kromgroeien van botten), gewrichtsziekten en slijtage (artrose). Hierop wil ik me de komende jaren gaan toeleggen.

Mijn eigen huisdier is Wollie, een lief en trouw konijn van meer dan 10 jaar. Ook als kind heb ik altijd konijnen gehad. Wellicht komt daar mijn affiniteit met deze diersoort vandaan. Konijnen zijn leuke huisgenootjes, die veel kunnen leren. Ze vragen echter wel om een specifieke verzorging om ze optimaal gezond te houden. Heeft u vragen over de gezondheid en de verzorging van uw konijnen, maak dan gerust een afspraak.

Dierenartsassistente Brabant

Carin Bakker
hoofd paraveterinair

Sinds 2002 ben ik werkzaam bij de kliniek. Er is in die tijd veel veranderd: van een kleine praktijk met een dierenarts en twee parttime assistentes, zijn we gegroeid naar drie dierenartsen en vijf paraveterinairen, die op allerlei gebieden heel veel te bieden hebben. Het is voor mij een leuk en leerzaam proces geweest om mee te maken.

Werkzaamheden
Vanaf het begin heb ik de kans gehad om uit te vinden waar mijn interesses liggen en me daarin te verdiepen. Inmiddels word ik de gebitsspecialist genoemd en daar ben ik trots op. Het professioneel reinigen van het gebit bij honden en katten is echt een passie van me; zowel om esthetische als gezondheidsredenen.

Daarnaast vind ik het gedrag bij de kat ontzettend interessant. Door diverse nascholingen heb ik geleerd anders naar dit dier te gaan kijken. Mensen helpen hun eigen kat beter te begrijpen geeft me veel voldoening. 

Speciaal
Het belangrijkste van mijn werk vind ik het contact met mensen. We werken met een hecht team, waar onderlinge vriendschap en vertrouwen een grote rol spelen. Ondanks dat we als praktijk enorm gegroeid zijn is er veel persoonlijk contact. Heel veel klanten en hun huisdieren zijn me in de loop der jaren zo dierbaar geworden, het voelt bijna als familie. Ik ervaar het als een grote eer om zo betrokken te mogen zijn bij hun lief en leed.

Werken met dieren leek me altijd al geweldig. Er komt veel meer bij kijken dan ik aanvankelijk dacht, maar inmiddels weet ik het zeker: dit is de leukste baan die er bestaat!

Dierenartsassistente Lieshout

Raquel Guedelha paraveterinair

Ik ben geboren in Portugal. In 2002 ben ik samen met mijn ouders en twee broertjes naar Nederland verhuisd. In Portugal woonden wij op een boerderij, dat vond ik erg leuk. Al van kleins af aan hielp ik mee met het verzorgen van de dieren. Dat deed ik het liefste de hele dag door.

Hoe ik bij Dierenkliniek Lieshout terechtkwam.
Met mijn VMBO-diploma op zak ben ik in 2009 de opleiding Paraveterinair gaan volgen. Tijdens deze opleiding heb ik verschillende stages mogen lopen. Een van mijn leukste stages was bij Dierenkliniek Lieshout. Na het behalen van mijn paraveterinair diploma in 2013 kwam ik tijdens vakanties en vooral op de zaterdagen en vrijdagavonden helpen in de kliniek.

Interesses en specialiteit
Ik ben als persoon altijd bereid om nieuwe dingen te leren. Zo wilde ik na het behalen van mijn paraveterinaire diploma het liefst dierenarts worden. In september 2013 ben ik aan Fontys Hogeschool in Eindhoven begonnen aan de HBO-opleiding “Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT)’’. Deze opleiding is vooral gericht op humane geneeskunde. Tijdens mijn opleiding bleef ik parttime werken bij Dierenkliniek Lieshout. Mijn twee vaste dagen waren de zaterdagen en de vrijdagavonden.

Tijdens mijn MBRT opleiding ontdekte ik mijn tweede passie namelijk: mensen geneeskunde en medisch beeldvorming. Na mijn stage in het ziekenhuis heb ik veel waardering gekregen voor het vakgebied en mijn nieuwsgierigheid naar het vakgebied werd nog meer getriggerd. Na het behalen van mijn bachelor diploma in juli 2017 ben direct begonnen met solliciteren. Sinds oktober 2017 ben ik voltijds werkzaam als radiologische laborant op de radiologie afdeling van het Mariaziekenhuis te Overpelt- België.

Het werk in de dierenkliniek is door de jaren heen een grote hobby voor mij geworden. Het is echt een uitlaatklep voor mij, het geeft mij afleiding en energie. En ondanks mijn voltijds baan in het ziekenhuis kom ik elke zaterdag met veel plezier in de dierenkliniek werken.

Dierenartsassistente Laarbeek

Anouk Huibers paraveterinair

In ons gezellige huis in Beek en Donk woon ik samen met mijn vriend en onze lieve, eigenwijze Old English Bulldogs Macho en Bella en het konijn Flappie.

Na mijn stageperiode ben ik op 1 maart 2015 in dienst getreden bij Dierenkliniek Lieshout, waar ik nog altijd met heel veel plezier werk. Tot mijn vaste werkzaamheden behoren het assisteren bij laparoscopische sterilisaties, het onderhouden van ons in-huis laboratorium en een deel van de financiële administratie.

Wat ik vooral leuk vind aan mijn werk is het omgaan met mensen en dieren en dat het werk zo afwisselend is. Geen dag is hetzelfde en elke dag leer ik weer iets bij.

Ik werk elke dag van de week, behalve donderdag. Ook ben ik altijd beschikbaar voor het opvangen van diensten en spoedgevallen ’s nachts of in het weekend.

Sanne van Aarle
paraveterinair

De studie paraveterinair (MBO4) heb ik gevolgd aan het Helicon in Helmond. Mijn diploma behaalde ik in juni 2018.

Ik woon op dit moment nog bij mijn ouders in Breugel. We hebben geen huisdieren, maar daar gaat in de toekomst zeker verandering in komen als ik op mezelf woon.

Al sinds mijn vroegste jeugd heb ik belangstelling voor dieren. In de schoolvakanties bezocht ik regelmatig de kinderboerderij om de dieren te knuffelen.

Bij Dierenkliniek Lieshout heb ik twee keer een periode stage gelopen, waaronder mijn eindstage. Ik had het hier erg naar mijn zin en was dan ook heel blij dat ik na mijn laatste stage kon blijven. Ik werk vier dagen in de week en af en toe een zaterdag.

Mijn werkzaamheden zijn het assisteren van de dierenartsen in spreek- en operatiekamer en klanten helpen aan de balie en telefoon. Daarnaast houd ik mij achter de schermen bezig met het voorraadbeheer. Om te zorgen dat de dierenartsen onze patiënten goed kunnen helpen is het belangrijk dat de voorraad altijd up-to-date is.

Zo heeft iedereen bij ons eigen taken om de praktijk zo goed mogelijk te laten draaien en u en uw huisdier goed geholpen worden.

Stageplek

Stagiaires
stageplaatsen

In onze kliniek zijn er permanent twee plaatsen. Wij zorgen voor een vakkundige begeleiding en zijn een door het AEQUOR erkend leerbedrijf.

Voor wie?
Studenten aan de opleiding MBO-paraveterinair (niveau 4) zijn van harte welkom. Onze eerste voorkeur gaat uit naar studenten van De Groene Campus in Helmond, maar ook als je op een andere vergelijkbare opleiding zit mag je je aanmelden .

Op tijd aanmelden
Ben je geïnteresseerd in een stageplaats bij ons?
Stuur dan een e-mail naar carin@dierenklinieklieshout.nl of  een briefje ter attentie van Carin Bakker. Ben er wel op tijd bij, want we hebben maar enkele plaatsen beschikbaar.