Dierenkliniek Lieshout

De mensen achter Dierenkliniek Lieshout

Wil Jansen (dierenarts)

Wil JansenNa eerst een aantal jaren elders ervaring opgedaan te hebben, ben ik in 1995 Dierenkliniek Lieshout gestart; een praktijk voor zowel gezelschaps- als weidedieren.

Op dit moment biedt onze praktijk werk aan drie dierenartsen en vier enthousiaste parttime dierenartsassistentes, die allen de opleiding paraveterinair met succes hebben afgerond. Ons doel is onze klanten op een zo breed mogelijk vlak van dienst te zijn.

Dagelijkse werkzaamheden

Uiteraard houd ik me voornamelijk bezig met het behandelen van zieke dieren. Qua chirurgie neem ik naast een deel van de algemene chirurgie, de knieoperaties, bepaalde heup- en bekkenoperaties en de operatie van de hernia perinealis ook de endoscopische sterilisatie van de teef voor mijn rekening.

Speciale interesse

Verder ligt mijn bijzondere interesse in de homeopathie, de orthomoleculaire diergeneeskunde en de behandeling van huidproblematiek bij hond en kat.

Kwaliteitsbewaking

Naast mijn diergeneeskundige werk onderhoud ik de NEN ISO certificering van onze kliniek. Een belangrijk kenmerk van onze kliniek vind ik de open communicatie die er heerst tussen de medewerksters onderling en naar onze toeleveranciers en onze klant toe. Dit acht ik onmisbaar in ons continue streven naar verbetering van de kwaliteit van onze dienstverlening.

Françoise Bakker-Dijkema (dierenarts)

Opleiding

Francoise DijkemaIk heb in Gent gestudeerd en mijn studie afgerond met de specialisatie kleine huisdieren. Na mijn studie heb ik ervaring opgedaan in verschillende kleine praktijken, waaronder een in Frankrijk.

Dierenkliniek Lieshout

Sinds 2006 ben ik werkzaam bij Dierenkliniek Lieshout.  Mijn uren zijn sinds dat begin uitgebreid van twee naar vier dagen. Ik houd mij vooral bezig met kleine huisdieren, maar preventieve gezondheidszorg van (hobby-)boerderijdieren vind ik ook leuk. Regelmatig bezoek ik de verschillende dierenparkjes die onze gemeente rijk is. Zo is elke werkdag afwisselend en uitdagend; soms een ochtend met operaties waarbij ik met een assistente volledig steriel aan het werk ben en een middag waarop ik met mijn laarzen in de modder sta.

Gespecialiseerd

Met behulp van veel nascholing heb ik mij vooral toegelegd op het maken en het interpreteren van de beelden van zowel hartechografie als buikechografie. Ook oogheelkunde heeft mijn belangstelling. Het is mijn streven om onderdeel te zijn van een zo breed mogelijk spectrum specialisaties binnen de kliniek, zodat we de klant en zijn huisdier op alle gebieden kunnen helpen.

Carin Bakker (Paraveterinair)

Carin BakkerSinds 2002 ben ik werkzaam bij de kliniek. Er is in die tijd veel veranderd: van een kleine praktijk met een dierenarts en twee parttime assistentes, zijn we gegroeid naar drie dierenartsen en vijf paraveterinairen, die op allerlei gebieden heel veel te bieden hebben. Het is voor mij een leuk en leerzaam proces geweest om mee te maken.

Werkzaamheden

Vanaf het begin heb ik de kans gehad om uit te vinden waar mijn interesses liggen en me daarin te verdiepen. Inmiddels word ik de gebitsspecialist genoemd en daar ben ik trots op. Het professioneel reinigen van het gebit bij honden en katten is echt een passie van me; zowel om esthetische als gezondheidsredenen.

Daarnaast vind ik het gedrag bij de kat ontzettend interessant. Door diverse nascholingen heb ik geleerd anders naar dit dier te gaan kijken. Mensen helpen hun eigen kat beter te begrijpen geeft me veel voldoening.

Ook ben ik aangemoedigd om juist dat te leren wat ik moeilijk vond, zoals (in het begin) de telefoon beantwoorden. Nu doe ik zelfs het debiteurenbeheer.

Speciaal

Het belangrijkste van mijn werk vind ik het contact met mensen. We werken met een hecht team, waar onderlinge vriendschap en vertrouwen een grote rol spelen. Ondanks dat we als praktijk enorm gegroeid zijn is er veel persoonlijk contact. Heel veel klanten en hun huisdieren zijn me in de loop der jaren zo dierbaar geworden, het voelt bijna als familie. Ik ervaar het als een grote eer om zo betrokken te mogen zijn bij hun lief en leed.

Werken met dieren leek me altijd al geweldig. Er komt veel meer bij kijken dan ik aanvankelijk dacht, maar inmiddels weet ik het zeker: dit is de leukste baan die er bestaat!

Kim Slegers (Paraveterinair)

Kim BeversAl mijn hele leven gek op dieren, dus het was logisch dat ik ook mijn beroep in de dieren ging zoeken.

Passie

Eén diersoort speelt een bijzondere rol in mijn leven, mijn grote passie: paarden! Bijna alle takken van de paardensport vind ik erg leuk, leerzaam en interessant. Met mijn paard rijd ik wedstrijden in dressuur, springen en eventing (cross). Vooral de afwisseling maakt het altijd zo leuk voor het paard en voor mezelf. Daarnaast heb ik nog twee ontzettend eigenwijze maar schattige Shetlanders die samen voor het wagentje kunnen lopen.

2x Parttime = Fulltime

Na de opleiding paraveterinair met succes te hebben afgerond, kon ik na enige tijd zoeken parttime werken bij Dierenkliniek Lieshout. Dit ben ik meteen gaan doen en ben hier nog altijd heel blij mee. Maar parttime werken was natuurlijk te weinig. Dus ging ik verder zoeken naar een parttime baan ernaast. Die heb ik gevonden bij Dierenartsenpraktijk Sint-Oedenrode. Voor mij is het fijn dat ik met deze twee banen gecombineerd toch fulltime aan het werk kan als paraveterinair.

Interesses en specialiteit

Mijn interesses binnen het vak zijn erg breed. Toch vind ik de röntgenologie extra interessant om een mooi beeld te krijgen van een mogelijk probleem wat niet aan de buitenkant zichtbaar is. Maar de laparoscopische sterilisatie is mijn specialiteit om het zo te noemen. De methode is prachtig en erg vriendelijk voor het dier. Maar ook alle andere voorkomende werkzaamheden zoals aan de balie vind ik ook erg leuk om te doen. Dit alles bij elkaar maakt het werk ook heel afwisselend. Elke dag is anders en het is altijd een uitdaging.

Raquel Guedelha (Paraveterinair)

Raquel GuedelhaIk ben geboren in Portugal. In 2002 ben ik samen met mijn ouders en twee broertjes naar Nederland verhuisd. In Portugal woonden wij op een boerderij, dat vond ik erg leuk. Al van kleins af aan hielp ik mee met het verzorgen van de dieren. Dat deed ik het liefste de hele dag door.

In Nederland zijn wij in de stad gaan wonen, dat was natuurlijk een groot verschil. Vooral het gezelschap van de dieren miste ik. Thuis hebben we verschillende huisdieren: onze allemansvriend een Labrador Retriever, twee eigenwijze waterschildpadden en nog een lief parkietje.

Hoe ik bij DKL terechtkwam

Vanaf de middelbare school wist ik al wat ik wilde worden, namelijk dierenarts! Met mijn VMBO-diploma op zak ben ik in 2009 de opleiding Paraveterinair gaan volgen. Tijdens deze opleiding heb ik verschillende stages mogen lopen. Een van mijn leukste stages was bij Dierenkliniek Lieshout. Ik vond het een super leuke maar vooral leerzame stage. Tijdens mijn vakanties mocht ik vaak komen helpen.

Speciale interesse

In mei 2013 heb ik mijn diploma Paraveterinair behaald. Sindsdien werk ik vooral tijdens de vakantieperiodes bij Dierenkliniek Lieshout. In de praktijk vind ik echografie en röntgenologie erg leuk, maar ook het assisteren bij operaties vind ik erg interessant.

De toekomst

In september 2013 startte ik met mijn nieuwe HBO-opleiding “Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken’’ aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Na deze opleiding wil ik graag diergeneeskunde gaan studeren.

Stagiaires / stageplaatsen

In onze kliniek zijn er permanent twee plaatsen. Wij zorgen voor een vakkundige begeleiding en zijn een door het AEQUOR erkend leerbedrijf.

Voor wie?

Studenten aan de opleiding MBO-paraveterinair (niveau 4) zijn van harte welkom. Onze eerste voorkeur gaat uit naar studenten van De Groene Campus in Helmond, maar ook als je op een andere vergelijkbare opleiding zit mag je je aanmelden . Ook studenten en studentes van Hogeschool HAS in Den Bosch of Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht kunnen zich altijd aanmelden voor het uitvoeren van een onderzoek of hun afstudeeropdracht.

Op tijd aanmelden

Ben je geïnteresseerd in een stageplaats bij ons? Stuur dan een e-mail of briefje ter attentie van mevrouw C. Bakker. Ben er wel op tijd bij, want we hebben maar enkele plaatsen beschikbaar.