Dieren in het algemeen

Gezelschapsdieren: vriendschap voor het leven
Gezelschapsdieren zijn onvoorwaardelijk trouw en altijd blij om de baas te zien. Zodra je ‘s morgens de trap afloopt is de hond de eerste die je een “goedemorgen” komt wensen. Heeft nooit een ochtendhumeur terwijl menig baasjes daar nog wel eens mee wakker wordt.

Uw huisdier

In de keuken kan het een hele kunst zijn om zonder struikelen je ontbijt klaar te maken, omdat de kat om je benen drentelt en je kopjes blijft geven. Net zo lang totdat ze eindelijk haar brokjes krijgt. Gezamenlijk ontbijt voor kat en baas. Een konijn wordt door veel kinderen gezien als het ultieme knuffeldier met zijn super zachte velletje. Door een babykonijn veel te aaien en vast te pakken maakt u hem tam en lief voor kinderen. En een rat, hamster, cavia, of welk ander knaagdier dan ook kan je zó aankijken met die pientere kraaloogjes dat je precies weet dat de voerbak weer vol moet, of dat het tijd is voor een gezonde versnapering zoals groente of fruit. Een kanarie kan zingen als een nachtegaal, een parkiet krassen als een kraai, of een papegaai kan je de oren van het hoofd kletsen. Eén ding hebben al deze vogels gemeen: ze hebben liefde, zorg en aandacht nodig. Maar welk dier u ook bezit – of dit nu een hond, kat, konijn, knaagdier, of een vogel is – de dag dat er een dier in huis komt, krijg je niet alleen de verantwoording en zorg voor het dier, maar ontstaat er een vriendschap voor het leven. En bij deze vriendschap hoort zo af en toe een bezoek aan de dierenarts. De dierenarts bezoeken Dierenkliniek Lieshout ziet dagelijks veel gezelschapsdieren met hun baasjes in de praktijk. Trotse baasjes die net een dier hebben aangeschaft en willen weten of de nieuwe aanwinst gezond is. Blije baasjes die met een mand vol pups, kittens of andere jonge dieren komen voor de eerste entingen en verdrietige baasjes omdat hun dier ziek is of iets anders mankeert.

Weidedieren

Een beter beeld van Brabant is er bijna niet te vinden: weilanden zo ver als je kunt kijken met zo af en toe een Brabantse boerderij. En in deze weilanden bijna alle soorten weidedieren die je je maar kunt voorstellen.

Koeien
In alle kleuren, die vreedzaam staan te grazen of liggen te herkauwen. Ze beloven ons verse melk of een lekker stuk Nederlands vlees. Het beeld van openstaande staldeuren waar tevreden koeien ons met prachtige bruine ogen aankijken zal niemand vreemd zijn.

Schapen
Ook deze dieren zien we veel in ons Brabantse landschap. Deze bikkels maakt het niet uit of het koud is of niet. Ze zijn ‘s winters immers prima beschermd tegen de kou dankzij een heerlijk warme jas. En wie wordt er nou niet vrolijk van dartelende lammetjes in het voorjaar? Een feest om naar te kijken toch?

Geiten
Met geitjes is het oppassen geblazen, die zijn altijd ondeugend. Geen schutting zo hoog, of een geit weet hoe hij er overheen kan komen. En neem dan weer de jonge geitjes, die hebben een heel hoge aaibaarheidsfactor.

Kippen
Op zondagochtend een eitje bij het ontbijt. Steeds meer mensen houden kippen om in de eigen eierbehoefte te voorzien. Kippen in een hok achter in de tuin, of los scharrelend op eigen terrein. Hoe gezellig is dat?! Dierenarts Inge Jooren weet veel van kippen en helpt u graag.

Varkens
En vergeet onze krulstaarten niet. Veel mensen weten niet dat varkens niet alleen heel schone, maar vooral ook erg intelligente dieren zijn. En wist u al dat een varken ook prima als huisdier te houden is?

Onze kliniek
Vanaf 2021 behandelen onze dierenartsen vooral gezelschapsdieren die in huis gehouden worden. Natuurlijk zijn we als team wel bereid om mee te denken met gezondheidsproblemen van andere dieren en kunnen u indien nodig door verwijzen naar een deskundige collega.

Contact

Wij begrijpen goed dat voor zowel dier als baas een bezoek aan de dierenarts best spannend kan zijn. Als u vragen heeft, stel ze ons! Soms is een bezoek kort, bijvoorbeeld bij een vaccinatie, drachtecho, of het knippen van de nagels. Het kan ook zijn dat u uw dier voor kortere of langere tijd aan onze zorg moet overdragen. Dit is veelal wanneer er een ingreep onder narcose wordt gedaan. Denk hierbij aan sterilisatie, castratie, een specialistische operatie of het reinigen van het gebit.

Maar welke ingreep of behandeling dan ook, het welzijn van uw dier staat bij Dierenkliniek Lieshout altijd voorop, dus zorgen we er goed voor. BELOOFD!

Huisdieren verzorgen